вторник, 18 сентября 2018 г.

Участь у етнофестивалі «Петриківський дивоцвіт»

15 вересня 2018 року в Петриківці, під патронатом голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова, відкрився етнофестиваль «Петриківський дивоцвіт». На захід зібралися народні майстри області, а також інших регіонів України, щоб продемонструвати свої вироби – посуд, ляльки, вишивки, одяг у традиційному стилі, ковані вироби, плетені кошики тощо. Основою ярмарку стали ужиткові речі, прикрашені петриківським розписом. В складі делегації від міста Марганця була Климаш Наталя Олександрівна, майстриня декоративно-ужиткового мистецтва, вчитель трудового навчання, заступник директора з навчально-виховної роботи НВК «Ліцей – СЗШ № 10».





Під час  фестивалю  представлені  виставкові галявини, майданчики спортивних ігор та козацьких забав, тематичні фотозони, а також майстер-класи та конкурси. Для поціновувачів української кухні відкрили алею з національними стравами.
В останні роки «Петриківський дивоцвіт» став одним із наймасштабніших заходів регіону, що популяризує народні традиції.
Фестиваль «Петриківський дивоцвіт» за роки проведення став своєрідним брендом Дніпропетровщини. 2015 року фестиваль був офіційно скасований тодішньою обласною радою на чолі з Євгеном Удодом «з міркувань безпеки», однак майстри не розгубилися і провели його власними силами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий